Burgonyasaláta paradicsomosan

Saláták,

BURGONYASALÁTA PARADICSOMOSAN, Hozzávalók:

50 dkg burgonya,
10 dkg sárgarépa,
3 dkg vöröshagyma,
1 g törött bors,
5 dkg paradicsompüré,
5 dkg olaj,
2 dkg cukor,
1 dkg só,
1 babérlevél, ecet.

Burgonyasaláta paradicsomosan készítése :

A főtt burgonyát karikára vágjuk. A karikára vágott sárgarépát egy kevés sós, cukros vízben megfőzzük.

Ecettel, sóval, cukorral páclevet készítünk.

A burgonyát a páclébe tesszük, és állni hagyjuk. Közben az olajat lábasban felhevítjük.

Hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, sárgára fonnyasztjuk, majd a paradicsompürével és a babérlevéllel egy kissé lepirítjuk.

Egy kevés sárgarépalével hígítjuk, sóval, cukorral, és törött borssal ízesítve még egy kicsit pároljuk.

A tűzről levéve lehűtjük, majd a burgonyasalátát (lé nélkül) és a sárgarépát óvatosan belekeverjük.
Tálalásig hideg helyen tároljuk.

Burgonyasaláta paradicsomosan