Fejes saláta spárgával
- 2019-05-12
Hozzávalók
- 2 fej saláta
- 8 dkg majonéz
- 25 dkg főtt spárga
- 1/2 dl tejszín
- egy fél citrom leve
- só
- zöldpetrezselyem
- 1 kemény tojás
Fejes saláta spárgával elkészítése
A megfőtt és jól lehűtött spárgát kb. 2 cm-es darabokra aprítjuk és megfőzzük.
A majonézt és tejszínt keverőtálba téve megsózzuk, citromlével ízesítjük, teszünk bele egy kávéskanál vágott zöldpetrezselymet, és habverővel simára keverjük.
Ízlés szerint porcukorral is ízesíthetjük.
Beletesszük a levélkékre tépett salátát és a spárgát.
Óvatosan összekeverjük, szükség szerint utánaízesítjük.
Aki bővebb lével szereti, keverhet bele egy-két kanálnyit a spárga hideg főzőlevéből.
A kemény tojást tálaláskor a saláta tetejére reszeljük.