Francia rakott burgonya
- Frissítve: 2023-09-02
FRANCIA RAKOTT BURGONYA, Hozzávalók:
1 kg burgonya,
10 dkg zsír,
5 dkg vaj,
5 dkg liszt,
5 dl tej,
2 dl tejföl,
4 tojás,
5 dkg reszelt sajt,
só,
morzsa, szerecsendió.
Francia rakott burgonya elkészítése
A hajában megfőzött burgonyát karikákra vágjuk.
Két tojást megfőzünk keményre,
és felkarikázzuk.
Besamelt készítünk a tejből, vajból és lisztből.
Langyosra hűtjük, megsózzuk, törött borssal,
szerecsendióval meghintjük, beletesszük a 2 tojás sárgáját, a tejfölt és a sajt
felét.
A fehérjét felverjük kemény habnak, és óvatosan beleforgatjuk.
Egy
tűzálló edényt zsírral kikenünk, meghintjük morzsával.
Az elkészített mártásba
belekeverjük a karikákra vágott burgonyát és tojást.
Beleöntjük az edénybe,
reszelt sajttal megszórjuk, és szép rózsaszínűre sütjük.