Gesztenye torta

Torta receptek

GESZTENYETORTA, Hozzávalók:

7 tojás,
20 dkg cukor,
25 dkg gesztenye,
2 szelet csokoládé;
krém:
2 tojás,
10 dkg cukor,
15 dkg vaj,
15 dkg gesztenye;
máz: 6 dkg fondán,
2 szelet csokoládé,
1 kávéskanál rum.

Gesztenyetorta elkészítése

A tojássárgákat a cukorral habosra keverjük.
Óvatosan hozzáadjuk a főtt, áttört gesztenyét, a reszelt csokoládét, és a tojások kemény habját. Az egészet formába tesszük és megsütjük.

Ha kihűlt, gesztenyekrémmel töltjük, és bevonjuk csokoládémázzal.
Krém:
az egész tojásokat a vaníliás cukorral habüstben felforraljuk.
A vajat habosra keverjük, belekeverjük a főtt, áttört gesztenyét, valamint a kihűtött tojáskrémet, és az egészet jól kikeverjük.

Megtöltjük vele a tortát.
Csokoládémáz:
a fellangyosított fondánba 2 szelet puhított csokoládét, 1 kávéskanál rumot és 1 kávéskanál forró vizet teszünk.
Vízfürdőben az egészet jól elkeverjük, és a tortára öntjük.

<<< Torta receptek

Gesztenyealagút
Gesztenyecsemege
Gesztenye puding
Gesztenyepüré
Gesztenyés mokkás kocka
Gesztenyés pulyka