Gesztenye torta
- 2019-02-18 Sütemények
GESZTENYETORTA, Hozzávalók:
7 tojás,
20 dkg cukor,
25 dkg gesztenye,
2 szelet
csokoládé;
krém:
2 tojás,
10 dkg cukor,
15 dkg vaj,
15 dkg gesztenye;
máz: 6 dkg fondán,
2 szelet csokoládé,
1 kávéskanál rum.
Gesztenyetorta elkészítése
A tojássárgákat a cukorral habosra
keverjük.
Óvatosan hozzáadjuk a főtt, áttört gesztenyét, a reszelt csokoládét,
és a tojások kemény habját. Az egészet formába tesszük és megsütjük.
Ha kihűlt, gesztenyekrémmel töltjük, és bevonjuk csokoládémázzal.
Krém:
az egész tojásokat a vaníliás cukorral habüstben felforraljuk.
A vajat habosra
keverjük, belekeverjük a főtt, áttört gesztenyét, valamint a kihűtött tojáskrémet,
és az egészet jól kikeverjük.
Megtöltjük vele a tortát.
Csokoládémáz:
a
fellangyosított fondánba 2 szelet puhított csokoládét, 1 kávéskanál rumot és 1
kávéskanál forró vizet teszünk.
Vízfürdőben az egészet jól elkeverjük, és
a tortára öntjük.
<<< Torta receptek
Gesztenyealagút
Gesztenyecsemege
Gesztenye
puding
Gesztenyepüré
Gesztenyés mokkás kocka
Gesztenyés
pulyka