Habos diós lepény
- 2019-08-22 Sütemény receptek Torta receptek
HABOS DIÓS LEPÉNY, Hozzávalók:
30 dkg liszt,
13 dkg vaj,
4 dkg cukor,
2 tojás-sárgája,
2
dkg élesztő,
só, tej;
töltelék:
2 tojássárgája,
13 dkg dió
és porcukor,
3 evőkanál tejföl,
vanília;
a tetejére:
4 tojásfehérje,
16 dkg cukor.
Habos diós lepény
elkészítése:
A lisztet elmorzsoljuk a vajjal, ezután adunk hozzá egy
kevés sót, a cukrot, a tojássárgákat, a cukros tejben megkelesztett élesztőt,
és esetleg még egy kevés langyos tejjel rétestésztához hasonló tésztát gyúrunk,
és jól kidolgozzuk.
Két lapot nyújtunk belőle.
Az egyiket tepsibe tesszük,
és rákenjük a következő tölteléket: a tojássárgákat kikeverjük a porcukorral,
a darált dióval, egy kevés apróra vágott vaníliával és
a tejföllel.
Erre kerül a másik lap. Egy órát kelesztjük.
Előmelegített
sütőben sütjük, amikor csaknem megsült, rákenjük a négy tojásfehérjéből 16 dkg
cukorral vert kemény habot, és megszórjuk vágott dióval.
Felső lángon inkább
szárítjuk, mint sütjük.