Halszelet fóliában rostélyon sütve, Halételek

  • Frissítve: 2023-09-02  

Halételek

Hozzávalók:
80 dkg halszelet,
5 dkg vaj, só,
1 citrom,
egész bors, babérlevél, rozmaringlevél.

Halszelet fóliában rostélyon sütve elkészítése

A halhúst egyenletes szeletekre vágjuk és megsózzuk.
Néhány szem egész borsot, egy csipet babérlevelet és rozmaringlevelet mozsárban porrá törünk, és finom szitán megszitálunk.

Ezzel a keverékkel enyhén megfűszerezzük a halszeleteket.
A fóliát 4 részre elosztva vékonyan megvajazzuk, rátesszük a halszeleteket, mindegyikre reszelünk egy csipet citromhéjat, és egy-egy kis szeletke meghámozott citromkarikát teszünk rájuk.
Megcsöpögtetjük citromlével, beburkoljuk a fóliába, és rostélyon megsütjük.

A sütés ideje kb. 10-15 perc. Forrón tálaljuk, külön tálalva hozzá a tárkányos, majonézes burgonyasalátát.
Felhasználhatjuk hozzá a ponty, az amur vagy a busa húsát is.
A mélyhűtött tengeri halak közül a tőkehal és a makréla készíthető ily módon.

A halfajták szerint a fűszerezés is változó, illetve változtathatő, a tengeri halakat egy kissé intenzívebben ízesítsük: finomra vágott petrezselyemmel, turbolyalevéllel, tárkonylevéllel, kapribogyóval, kis kockára vágott friss paradicsommal és egy csipet zúzott fokhagymával.