Halszelet fóliában rostélyon sütve, Halételek
- Frissítve: 2023-09-02
Hozzávalók:
80 dkg halszelet,
5 dkg vaj, só,
1 citrom,
egész
bors, babérlevél, rozmaringlevél.
Halszelet fóliában rostélyon sütve elkészítése
A halhúst egyenletes szeletekre vágjuk és megsózzuk.
Néhány szem egész borsot,
egy csipet babérlevelet és rozmaringlevelet mozsárban porrá törünk, és finom szitán
megszitálunk.
Ezzel a keverékkel enyhén megfűszerezzük a halszeleteket.
A
fóliát 4 részre elosztva vékonyan megvajazzuk, rátesszük a halszeleteket, mindegyikre
reszelünk egy csipet citromhéjat, és egy-egy kis szeletke meghámozott citromkarikát
teszünk rájuk.
Megcsöpögtetjük citromlével, beburkoljuk a fóliába, és rostélyon
megsütjük.
A sütés ideje kb. 10-15 perc. Forrón tálaljuk, külön tálalva hozzá
a tárkányos, majonézes burgonyasalátát.
Felhasználhatjuk hozzá a ponty, az
amur vagy a busa húsát is.
A mélyhűtött tengeri halak közül a tőkehal és a
makréla készíthető ily módon.
A halfajták szerint a fűszerezés is változó, illetve változtathatő, a tengeri halakat egy kissé intenzívebben ízesítsük: finomra vágott petrezselyemmel, turbolyalevéllel, tárkonylevéllel, kapribogyóval, kis kockára vágott friss paradicsommal és egy csipet zúzott fokhagymával.