Hússal rakott karalábé
- Frissítve: 2023-09-02
HÚSSAL RAKOTT KARALÁBÉ, Hozzávalók:
75 dkg karalábé,
70
dkg sárgarépa,
50 dkg darált sertéshús,
1 fej vöröshagyma,
só, törött bors, pirospaprika, bazsalikom,
2 csomó
petrezselyem,
2 dl Húsleves,
5 dkg reszelt sajt,
1/2 dl olaj.
Hússal rakott karalábé elkészítése :
A karalábét és a sárgarépát megtisztítjuk és karikákra, illetve szeletekre vágjuk.
A darált húst elkeverjük a reszelt vöröshagymával, sóval, borssal, pirospaprikával
és bazsalikom mal fűszerezzük.
A két csomó zöldpetrezselymet finomra vagdaljuk.
Mély tűzálló tálat beolajozunk és a karalábét, sárgarépát, zöldpetrezselymet,
darált húst rétegesen lerakjuk.
A rétegezés közben a zöldségeket is megsózzuk,
borsozzuk.
A tetejére darált hús kerüljön.
Leöntjük 2 dl, kockából készült
Húslevessel.
Megszórjuk reszelt sajttal, és a sütőben megsütjük.
Hússal rakott karalábé