Kétszersült krémmel
- Frissítve: 2023-09-02
Sütemények, Édességek sütés nélkül Lekváros ételek Torta receptek
Kétszersült krémmel, Hozzávalók:
2 csomag kétszersült,
2
dl tej,
1 dl rum,
5 dkg mazsola,
6 dkg dió;
krém:
3
tojás,
15 dkg porcukor,
3 dkg liszt,
1 dl tej,
vanília.
Kétszersült krémmel elkészítése:
A kétszersültet cukros tejbe
mártjuk, csak annyira, hogy mindenhol érje a tej (nem áztatjuk!). Lapos edénybe
kirakva, kockákra vágjuk. Mély tálba rakjuk, soronként. Minden sorra rumba áztatott
mazsolát, darabosra vágott diót szórunk, és egy réteget öntünk a következő krémből.
Krém:
A tojássárgákat 10 dkg porcukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a lisztet,
jól elkeverjük. A tejet vaníliával felfőzzük, ezzel eresztjük fel (folytonos keverés
mellett) a tojássárgáját, és néhány percig együtt főzzük.
A tojásfehérjét
5 dkg porcukorral felverjük és belekeverjük. Ebből a krémből öntünk a megszórt
tésztasorokra, a maradékot a tetejére öntjük.
Kétszersült krémmel