Narancs torta 3.
- Frissítve: 2025-01-15
Sütemények, Édességek sütés nélkül Lekváros ételek Torta receptek
Narancstorta, Hozzávalók:
1 csomag piskótalap;
krém:
1 dl tej,
1 dl narancslé,
2 evőkanál liszt,
10 dkg cukor,
15 dkg vaj,
1 tojássárgája,
rum,
1-2 narancs.
Narancstorta
elkészítése:
A tortát egy nappal a fogyasztás előtt készítsük el.
Krém:
A lisztet, a tejet és a narancslevet vízgőzön sűrűre főzzük. Még melegen
belekeverjük a cukrot, majd kihűtjük.
A vajat habosra keverjük, belereszeljük
egy narancs héját, hozzáadjuk a tojássárgáját és végül a főzött, hideg masszát.
Simára dolgozzuk.
A legépebb és legvastagabb piskótalapot alulra fektetjük,
meghintjük egy kevés rummal, megkenjük krémmel.
A narancsot gerezdeire szedjük
szét, vékony bőrét eltávolítjuk, kimagozzuk, és apró darabokra vágva egyenletesen
elosztjuk a krémen. A többi lapot azonos módon egymásra teszszük. Oldalát, tetejét
krémmel vagy tejszínhabbal vonjuk be. Narancsszeletekkel díszítjük.
Ha a tejszínhabot
választjuk, csak a fogyasztás előtt tegyük rá.
Narancstorta