Őzgerinc csipkebogyó mártással
- Frissítve: 2023-09-02
Vad receptek
ŐZGERINC CSIPKEBOGYÓMÁRTÁSSAL, Hozzávalók:
1 kg őzgerinc,
10 dkg füstölt szalonna,
2 dl vörös bor,
hagyma,
szegfűszeg,
1/2
dkg liszt,
1/2 dl tej,
2 evőkanál csipkeíz,
1 tojás sárgája.
Őzgerinc csipkebogyómártással elkészítése:
Az őzgerinc húsát lefejtjük
a csontokról, szalonnával tűzdeljük, vörös borban és zsírban megpároljuk a szegfűszeggel
megtűzdelt vöröshagymával együtt.
Ha a hús puha, fölszeleteljük, tálra rakjuk,
és csipkebogyómártást adunk hozzá.
A lisztből a tejjel habarást készítünk,
belekeverjük a csipkeízt.
Felöntjük zöldséglével; cukorral, citromlével ízesítjük,
felforraljuk.
Tálaláskor 1 tojássárgáját habarunk bele.
<<< vad ételek
Őzgerinc csipkebogyómártással