Alma besamel mártással
- Frissítve: 2023-09-02
Hozzávalók:
1 kg alma,
1 dl bor,
10 dkg cukor;
12 dkg vaj,
4 kanál liszt,
5 dl tej,
6 tojás,
8 dkg porcukor, citromhéj.
Alma besamelmártással elkészítése
A fölszeletelt almát cukros fehér borban puhára pároljuk.
A vajból, a lisztből, a tejből folyékony, pépszerű masszát főzünk.
Mikor egy kissé kihűlt, belevegyítjük a tojássárgákat, a porcukrot, 1 citrom reszelt héját és a tojások kemény habbá vert fehérjét.
Vajjal kikent tűzálló tálba tesszük a besamel egy részét, tetejére egy sor almát, majd megint a besamelt és így tovább, legfelül besamel legyen, cukorral meghintve.
Egy fél óráig sütjük a sütőben.