Bácskai káposzta recept - Zöldséges ételek
- Frissítve: 2023-09-02 Zöldséges ételek
BÁCSKAI KÁPOSZTA Hozzávalók:
70 dkg fejes káposzta,
30 dkg paradicsom,
30 dkg zöldpaprika,
1 fej vöröshagyma,
2 dl tejföl,
10 dkg kolozsvári szalonna,
só, bors.
A bácskai káposzta készítése:
A káposzta torzsáját kiszedjük, majd a káposztát ujjnyi vastag szeletekre vagdaljuk.
Sós vízben 5-6 percig főzzük, majd leszűrjük.
Kiolajozott mély tűzálló tálba rakjuk, ráteszünk egy sor karikára vágott paradicsomot, majd erre a csíkokra vágott zöldpaprikát.
Ezután tesszük a tálba a karikákra vágott hagymát. Ízesítjük, leöntjük a tejföllel, beborítjuk a vékony szeletekre vágott és bevagdalt kolozsvári szalonnával, és a sütőben megsütjük.
Bácskai káposzta