Bajor burgonyakrémleves

Bajor burgonyakrém leves

Bajor burgonyakrémleves hozzávalók:

25 dkg kenőmájas (vagy májkrém),
2 evőkanál olaj,
1 fej vöröshagyma,
30 dkg zöldborsó,
só,
bors,
majoránna,
,
petrezselyem,
1 csomag burgonyapehely,
1 liter húsleves.

Az bajor burgonyakrémleves készítése:

Az olajban megpirítjuk a hagymát, hozzáadjuk a kenőmájast.

Húslevessel fölengedjük, és belekeverjük a burgonyaport vagy pelyhet és az előre megfőzött zöldborsót.

Felforraljuk, beletesszük a fűszereket, majd fogyasztás előtt 15 percig állni hagyjuk.

Bakonyi betyárleves
Hozzávalók: marhaszegy, csirkecomb, vegyes zöldség, hagyma, csípős paprika, csuszatészta
Bárányleves
Hozzávalók: bárányhús, csont, vöröshagyma, pirospaprika, vegyes zöldség, burgonya
Bázeli leves
Hozzávalók: olaj, vöröshagyma, szalonna, húsleves, vörös bor, reszelt sajt