Bajor burgonyakrém leves
- 2019-12-11 Leves receptek levesek Burgonya
Bajor burgonyakrémleves hozzávalók:
25 dkg kenőmájas (vagy májkrém),
2 evőkanál olaj,
1 fej vöröshagyma,
30 dkg zöldborsó,
só,
bors,
majoránna,
bazsalikom,
petrezselyem,
1 csomag burgonyapehely,
1 liter húsleves.
Az bajor burgonyakrémleves készítése:
Az olajban megpirítjuk a hagymát, hozzáadjuk a kenőmájast.
Húslevessel fölengedjük, és belekeverjük a burgonyaport vagy pelyhet és az előre megfőzött zöldborsót.
Felforraljuk, beletesszük a fűszereket, majd fogyasztás előtt 15 percig állni hagyjuk.
Bakonyi betyárleves
Hozzávalók: marhaszegy, csirkecomb, vegyes zöldség, hagyma, csípős paprika, csuszatészta
Bárányleves
Hozzávalók: bárányhús, csont, vöröshagyma, pirospaprika, vegyes zöldség, burgonya
Bázeli leves
Hozzávalók: olaj, vöröshagyma, szalonna, húsleves, vörös bor, reszelt sajt