Bakonyi gomba - Gombás ételek
- 2019-02-19 Csirkés ételek, Gombás receptek
Bakonyi gomba hozzávalók:
30 dkg gomba,
10 dkg füstölt szalonna,
6 dkg vöröshagyma,
2 g pirospaprika,
4 dkg liszt,
3 dl tejföl,
1 zöldpaprika, só.
Bakonyi gomba elkészítése
A szalonnát apró kockákra vágjuk, és apróra vágott vöröshagymával együtt egy kissé megpirítjuk.
Megpaprikázzuk, rátesszük a megmosott, nagyobb kockákra vágott gombát, megsózzuk.
Hozzáadjuk a vékony karikára vágott zöldpaprikát, majd addig pároljuk, míg a leve el nem párolgott.
Ezután a lisztet elkeverjük a tejföllel, ráöntjük a gombára, annyi vízzel, amilyen sűrűre kívánjuk készíteni az ételt.
Jól felforraljuk, és vajas galuskával vagy rizszsel tálaljuk.