Balatoni fogas gundel módra - Halételek, hal receptek
- Frissítve: 2023-09-02
BALATONI FOGAS GUNDEL MÓDRA, Hozzávalók:
80 dkg fogasszelet,
25 dkg paraj,
30 dkg burgonya,
10 dkg vaj,
3 dkg reszelt sajt,
só,
2 tojás,
szerecsendió,
besamelmártás.
A balatoni fogas gundel módra készítése:
A burgonyát megtisztítjuk, sós vízben megfőzzük és áttörjük.
Két tojást, egy diónyi vajat, egy csipet szerecsendiót, sót jól elkeverünk, a burgonyába keverjük, és nyomózsákkal a kivajazott tűzálló tálon körülnyomkodjuk.
A tál alját beborítjuk sós vízben főtt leveles parajjal.
A haldarabokat panírozzuk és kirántjuk (előtte 20 perccel besózzuk), a parajra helyezzük, leöntjük sűrű besamelmártással, meghintjük reszelt sajttal, és szép barnára sütjük.
balatoni fogas gundel módra, halételek, hal receptek, halas ételek, fogasszelet, paraj, reszelt sajt, besamelmártás
Balatoni fogas gundel módra
Halfajok
Fogas