-->

Balkáni kacsa

  • 2023-10-25    

Hozzávalók:
1 db pecsenye kacsa,
1 gerezd fokhagyma,
1 kg burgonya,
25 dkg zöldpaprika,
3 db vöröshagyma,
2 dl tejföl,
1 mokkáskanál pirospaprika, majoranna,
1 dl bor.

Balkáni kacsa elkészítése

A kacsát megtisztítjuk, kívül belül megsózzuk, belsejét majoránnával is bedörzsöljük.

Öntünk alá egy dl bort, és 1 gerezd fokhagymával puhára pároljuk.
A burgonyát megtisztítjuk, karikára vágjuk.

Egy tűzálló tálat megkenünk a kisült kacsa zsírjával, beletesszük a burgonyát, befedjük egy negyed kiló feldarabolt zöldpaprikával, 2-3 fej karikára vágott vöröshagymával, majd ismét meglocsoljuk pecsenyelével.

A pirospaprikát elkeverjük a tejföllel és ráöntjük a tálra.
Tetejére fektetjük a kacsát, és sütőben ropogós pirosra sütjük.

    Becsinált csirke fehér borban     Becsinált kacsa     Belga citromos csirke