Balkáni kacsa
- 2023-10-25
Hozzávalók:
1 db pecsenye kacsa,
1 gerezd fokhagyma,
1 kg burgonya,
25 dkg zöldpaprika,
3 db vöröshagyma,
2 dl tejföl,
1 mokkáskanál pirospaprika, majoranna,
1 dl bor.
Balkáni kacsa elkészítése
A kacsát megtisztítjuk, kívül belül megsózzuk, belsejét majoránnával is bedörzsöljük.
Öntünk alá egy dl bort, és 1 gerezd fokhagymával puhára pároljuk.
A burgonyát megtisztítjuk, karikára vágjuk.
Egy tűzálló tálat megkenünk a kisült kacsa zsírjával, beletesszük a burgonyát, befedjük egy negyed kiló feldarabolt zöldpaprikával, 2-3 fej karikára vágott vöröshagymával, majd ismét meglocsoljuk pecsenyelével.
A pirospaprikát elkeverjük a tejföllel és ráöntjük a tálra.
Tetejére fektetjük a kacsát, és sütőben ropogós pirosra sütjük.
Becsinált csirke fehér borban Becsinált kacsa Belga citromos csirke