Barcelonai karaj
- Frissítve: 2023-09-02
Barcelonai karaj hozzávalók:
8 szelet, karaj, sertésborda,
8 fél szelet gépsonka,
8 dkg zsír,
5 dkg vöröshagyma,
4 zöldpaprika,
só, bors, liszt,
4 dkg vaj,
1 dl fehér bor
Barcelonai karaj készítése
A karaj szeleteket megsózzuk, borsozzuk, és lisztbe forgatva, forró zsírban hirtelen kisütjük.
A húst kiemeljük, tűzálló tálba rakjuk, és melegen tartjuk.
Zsírjában a sonkaszeleteket is átsütjük, és a hússzeletekre egyenként ráhelyezzük.
A hagymát és a zöldpaprikát karikára vágjuk, átsütjük a zsírban, és a sonkával takart bordákra halmozzuk.
A serpenyőben maradt zsírt a fehér borral felöntve egy kicsit forraljuk, a vajat belemorzsolva forrón a bordákra öntjük.