Barna mártás - Mártások, Meleg mártás

  • Frissítve: 2023-09-02  

   Mártások

Barna mártás spanyol mártás, Hozzávalók:

30 dkg csont,
2 dkg zsír,
egy csipet porcukor,
1 dl vörös bor,
kakukkfű,
1 gerezd fokhagyma,
10 dkg vegyes zöldség,
só, bors,
1 kanál reszelt hagyma,
1 evőkanál paradicsom püré,
2 dkg liszt.

Barna mártás spanyol mártás készítése :

A reszelt hagymát forró zsírban megpároljuk, rátesszük a zöldséget, fokhagymát, babérlevelet, sót, borsot, fölengedjük 5 dl vízzel, hozzáadjuk a csontot és főzzük.

A cukrot aranysárgára pirítjuk, hozzáadjuk a lisztet, és barnára pirítjuk.

Berántjuk vele a csontlevet, hozzáadjuk a vörös bort, a paradicsompürét vagy ketchupot, 1 kávéskanál kakukkfüvet, és 3 óra hosszat főzzük, néha megkevergetjük.
Ha nagyon megsűrűsödik, vízzel fölengedjük, szőrszitán átszűrjük.

Barna mártás