Béarni libasült
- Frissítve: 2023-09-02 Gomba receptek
BÉARNI LIBASÜLT, Hozzávalók:
1 fiatal liba,
15 dkg füstölt szalonna,
15 dkg sonka,
2 vöröshagyma,
szegfűszeg,
1 gerezd fokhagyma,
3 póréhagyma,
kakukkfű, babérlevél,
1 citrom,
2 dl vörös bor,
15 dkg gomba,
2 tejbe áztatott zsemle,
1 tojás,
só, bors, gyömbér, szerecsendió.
Béarni libasült elkészítése :
Mély tűzálló tál alját terítsük be hajszélvékony füstöltszalonna-szeletekkel.
Erre tegyünk 3-4 szelet füstölt sonkát, a feldarabolt vöröshagymát, a szegfűszeget, fokhagymát, póréhagymát, kakukkfüvet, babérlevelet, öntözzük meg a citrom levével és a vörös borral.
Erre az alapra helyezzük a fiatal libát, melyet előzőleg megtöltöttünk.
A liba máját megdaráljuk, összekeverjük a hagymán párolt gombával, a zsemlékkel és a tojással.
Megsózzuk, megborsozzuk, teszünk hozzá reszelt gyömbért, szerecsendiót.
Ezzel töltjük meg a libát. Befedjük vajazott alufóliával, és a sütőben lassan, többször meglocsolva megsütjük.
A vége felé vegyük le a tetejéről a fóliát, hogy szép piros-ropogósra sülhessen.
Béarni libasült