Bécsi diós kocka
- 2023-08-31
Hozzávalók:
30 dkg liszt,
15 dkg vaj,
10 dkg porcukor,
1 tojás
töltelék
20 dkg cukor,
1 dl tej,
10 dkg dió,
1 kanál liszt,
vanília,
rum,
15 dkg vaj
Bécsi diós kocka elkészítése:
A hozzávalókból tésztát készítünk. A tésztát két, tepsi nagyságú, vékony lapra nyújtjuk.
A lapokat egyenként megsütjük, és a két lap közé a következő krémet töltjük: a cukrot a tejjel, a darált dióval, a liszttel és egy kevés vaníliával felfőzzük, majd hozzáadva 1 kanál rumot, a vajjal habosra keverjük.
Csak akkor töltjük, mikor a krém teljesen kihűlt.
Másnapig állni hagyjuk a megtöltött tésztát; akkor nedves késsel négyszögletes kockákra vágjuk.
Minden kocka tetejére egy fél diót teszünk, amelyet egy kevés krémmel erősítünk rá.
Porcukorral meghintve kínáljuk.