Bécsi kocka
- 2025-01-15
Bécsi kocka hozzávalók:
20 dkg liszt,
20 dkg vaj,
10 dkg cukor,
20 dkg mandula vagy mogyoró,
törött fahéj,
reszelt citromhéj;
töltelék:
15 dkg dió,
15 dkg cukor,
rum,
tejszín
Bécsi kocka elkészítése:
Az anyagokat összegyúrjuk. A tésztát két egyenlő részre osztva külön-külön kinyújtjuk, és a lapokat megsütjük.
Az egyiket melegen vágjuk fel kockákra. A darált diót összekeverjük a porcukorral, egy kis rummal és annyi tejszínnel, hogy könnyen kenhető legyen. Ezt a tölteléket az egész lapra kenjük.
A felvágott kockákat pontosan egymás mellé helyezzük rá.
Hidegre tesszük, majd a kockák vonalán, melegített késsel, az alsó lapot is átvágjuk.
A tészta tetejét vaníliás cukorral hintjük meg