Bécsi töltött kacsa
- Frissítve: 2025-01-15
Bécsi töltött kacsa hozzávalók:
1 pecsenye kacsa,
só, kakukkfű,
1/2 dl bor,
2 zsemle,
2 dl tej,
1 vöröshagyma,
1 tojás,
10 dkg főtt füstölt tarja,
törött bors,
1 csomó petrezselyem,
3 dkg vaj,
3 cl vodka,
2 kanál olaj,
gyömbér.
Bécsi töltött kacsa elkészítése :
A kacsát megtisztítjuk, belsejét megsózzuk, a kakukkfűvel bedörzsöljük.
A vöröshagymát finomra vágva egy kevés olajban üvegesre pároljuk.
Összekeverjük a tejbe áztatott, kicsavart és jól elmorzsolt zsemlékkel, az elkapart kacsamájjal, a tojással.
A füstölt húst darálva vagy apróra vágva szintén belekeverjük, továbbá a vörös bort, sót, borsot, kakukkfüvet, reszelt gyömbért, apróra vágott zöldpetrezselymet.
Jól elkeverjük, és a kacsa hasüregébe töltjük. Hústűvel megtűzzük, majd kivajazott alufóliával bélelt tűzálló tálba tesszük.
Forró sütőben 50 60 percig sütjük.
Ezután a fóliát szétbontjuk, a pecsenyét leöntjük a vodkával, és forró sütőben még kb. 10 percig pirítjuk.