Becsinált kacsa
- 2023-10-25
Hozzávalók:
- 1 sovány kacsa
- 1 sárgarépa
- 1 petrezselyemgyökér
- 1 kis darabka zeller
- 1 cikk kelkáposzta
- 1/2 fej karalábé
- 2 evőkanál liszt
- zsír, só, törött bors májgaluska hozzávalói:
- 2 tejben megáztatott zsemle
- 1 evőkanál finomra vágott vagy reszelt hagyma
- 2 tojás
- liszt, só, bors, majoránna
- 2 leveskocka, zsír
Becsinált kacsa elkészítése :
A kacsát megtisztítjuk, feldaraboljuk, hozzáadjuk az aprólékot is a máj kivételével, a zöldségeket, és annyi vízben, amennyi ellepi, puhára főzzük (előzőleg sózzuk).
A lisztből világos rántást készítünk, a kacsa főzővizével fölengedjük, és mártássűrűségűre forraljuk.
Hozzáadjuk a megfőtt kacsadarabokat, és még néhány percig együtt pároljuk, majd tálra téve a májgaluskákkal rakjuk körül.
A galuskához a zsemléket kinyomkodjuk és összemorzsoljuk.
Egy kiskanál zsírban megpirítjuk a reszelt hagymát, hozzáadjuk a megkapart kacsamájat, az összemorzsolt zsemlét, a tojásokat és annyi lisztet, hogy sűrű galuskatésztát kapjunk.
Sóval, borssal, majoránnával ízesítjük.
A vizet, melyben a kacsa főtt, 5 dl-re kiegészítjük, felolvasztjuk benne a két leveskockát, és 2-3 perces forrás után kifőzzük benne a galuskákat.