Betyárleves - Levesek
- 2023-11-18 Levesek
Betyárleves hozzávalók:
50 dkg marhalábszár,
50 dkg csont,
15 dkg füstölt szalonna,
1/2 fej reszelt hagyma,
1/2 dl olaj,
10 dkg kolbász,
2 dl tejföl,
só, bors,
2 kanál liszt,
1 csomó zöldpetrezselyem,
10 dkg gomba.
A betyárleves elkészítése:
A vöröshagymát üvegesre pároljuk a kisütött, feldarabolt füstölt szalonnán, felöntjük 1 liter vízzel, ebben megfőzzük a húst.
A csontot külön sós vízben főzzük meg, és rászűrjük a húslevesre.
Egy kevés olajban megpároljuk a gombát, megszórjuk petrezselyemmel, fölengedjük egy kevés csontlével, majd a húslevesbe öntjük.
Világos rántással berántjuk, beletesszük a karikákra vágott füstölt kolbászt, és tejföllel elkeverjük.