Bohém pecsenye kapros burgonyával
- Frissítve: 2023-09-02 Burgonya
BOHÉM PECSENYE KAPROS BURGONYÁVAL, Hozzávalók:
80 dkg sertéskaraj,
1 dl olaj,
só, bors, szegfűbors,
2 kanál mustár,
pecsenye fűszer,
1 kg burgonya,
só, 5 dkg vaj,
1 evőkanál liszt,
5 dl tej,
1 csomó kapor,
szerecsendió, cukor,
1 kanál citromlé.
Bohém pecsenye kapros burgonyával készítése :
A húst előző napon felszeleteljük, meghintjük pecsenyefűszerrel, borssal, szegfűborssal, megkenjük mustárral, megsózzuk, gondosan betakarjuk alufóliával, és másnapig hűtőszekrényben pácoljuk.
A burgonyát sós vízben, héjában megfőzzük, majd karikákra vágjuk.
A vajból, a lisztből és a tejből világos rántást készítünk (nem pirítjuk!), hozzáadjuk a finomra vagdalt kaprot, sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük.
Adunk hozzá annyi tejet, hogy mártássűrűségű legyen.
Felforraljuk, és 1 kanál citromlével és egy mokkáskanál cukorral is ízesítjük.
A húst kevés zsiradékon, hirtelen pirosra sütjük, a burgonyát szintén megpirítjuk, és forró kapros mártással leöntjük.