Borban sült hagyma

  • Frissítve: 2023-09-02  

köretek, Füstölt szalonnás ételek

BORBAN SÜLT HAGYMA, Hozzávalók:
kisebb, egyforma vöröshagymák,
füstölt szalonna,
1 pohár fehér bor.

Borban sült hagyma elkészítése:

A hagymák barna héját lehántjuk, és a közepüket egyszer bevágjuk, de csak annyira, hogy a hagyma szét ne essen.

Ebbe a vágásba egy-egy szelet szalonnát csúsztatunk be, és fogpiszkálóval átszúrjuk, hogy ne nyíljon szét.

Az így megtűzdelt hagymákat kizsírozott tűzálló tálra rakjuk, aláöntjük a bort, és sütőben, alsó lángon, addig sütjük, míg a hagyma belül meg nem puhult.

Ekkor felső lángon ropogós barnára sütjük. Sült húsokhoz kitűnő körítés.