Borban sült hagyma
- Frissítve: 2023-09-02
köretek, Füstölt szalonnás ételek
BORBAN SÜLT HAGYMA, Hozzávalók:
kisebb, egyforma vöröshagymák,
füstölt szalonna,
1 pohár fehér bor.
Borban sült hagyma elkészítése:
A hagymák barna héját lehántjuk, és a közepüket egyszer bevágjuk, de csak annyira, hogy a hagyma szét ne essen.
Ebbe a vágásba egy-egy szelet szalonnát csúsztatunk be, és fogpiszkálóval átszúrjuk, hogy ne nyíljon szét.
Az így megtűzdelt hagymákat kizsírozott tűzálló tálra rakjuk, aláöntjük a bort, és sütőben, alsó lángon, addig sütjük, míg a hagyma belül meg nem puhult.
Ekkor felső lángon ropogós barnára sütjük. Sült húsokhoz kitűnő körítés.