Boros pecsenye
- Frissítve: 2023-09-02
- 4 szelet sertéshús (comb)
- 3 dl fehér bor
- 2 zsemle
- 5 dkg gomba
- 1 kanál paradicsompüré
- petrezselyem
- 15 dkg párolt vegyes zöldség
- 1 tojás
- só, fehérbors, 2 szem szegfűbors
- 1 dl olaj
- 1 dkg pirospaprika
Boros pecsenye készítése :
A zsemléket 2 dl borba áztatjuk, majd kifacsarjuk és összekeverjük a megpárolt gombával, a párolt zöldséggel és petrezselyemmel.
Az egészet megdaráljuk, hozzákeverjük a tojást, a fehérborsot, szegfűborsot, sót, és a kivert, fűszerezett hússzeletekre halmozzuk.
Felcsavarjuk, megtűzzük, forró olajban hirtelen pirosra sütjük, hozzáadunk 1 dl bort, a paradicsompürét, és puhára pároljuk.
Zsírjára sütjük, és rizzsel vagy párolt zöldséggel tálaljuk.