Borscsleves
Borscs leves Hozzávalók:
80 dkg marhahús (lábszár vagy puha hátszín),
2 szál sárgarépa,
1 szál petrezselyem gyökér,
20 dkg burgonya,
1 fej vöröshagyma,
1 kávéskanál liszt,
1 dl tejföl,
só, egész bors, gyömbér,
citromlé,
1 evőkanál olaj,
20 dkg cékla,
20 dkg fejes káposzta.
A borscs leves készítése:
A húst kockákra vágjuk, és félpuhára főzzük.
Levébe sót, szemes borsot, egy darabka gyömbért teszünk.
Egy kanál olajban megpároljuk az apróra vágott vöröshagymát, hozzáadjuk a felkarikázott zöldségeket és a meghámozott, felszeletelt nyers céklát.
Jól felforraljuk, majd beletesszük a felszeletelt káposztát, a kockákra vágott burgonyát.
Fűszerezzük, hozzáadjuk a fél citrom levét, a marhahúst, és készre főzzük.
Egy kevés világos rántással sűrítjük, és tálalás előtt a tejföllel elkeverjük.
Csárdásleves
Hozzávalók: marhahús, birkahús, tyúkhús, vegyes zöldség, kelkáposzta, lebbencstészta
<<< Levesek
borscsleves , levesek, vadételek, levesBorscsleves