Borsos bélszíntokány

BORSOS BÉLSZÍNTOKÁNY, Hozzávalók:
80 dkg bélszín,
2 vöröshagyma,
1 dl olaj,
1 gerezd fokhagyma,
1 evőkanál paradicsompüré,
só, törött bors, majoranna.

Borsos bélszíntokány készítése :

A húst jó vékony csíkokra szeleteljük.
A vöröshagymát apró kockákra vágjuk, majd az olajban üvegesre pároljuk.

Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a paradicsompürét, öntünk rá egy kevés vizet, és folytonos keveréssel 2-3 percig forraljuk.

Beletesszük a húst, megsózzuk, borsozzuk, meghintjük majoránnával, és egy kevés vizet aláöntögetve, fedő alatt puhára pároljuk.

A fedő levétele után zsírjára sütjük, s rövid lével tálaljuk.
Köretnek rizst vagy főtt burgonyát adjunk hozzá.

Borsos sertésragu
Borsos tokány