Brassói aprópecsenye
- Frissítve: 2023-09-02 Szűzpecsenye
- 8 szelet szűzpecsenye, karaj vagy lapocka
- 2 evőkanál olaj
- 1 kiskanál majoránna
- só, törött bors,
1 húsleveskocka - 75 dkg burgonya
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 kiskanál pirospaprika
Brassói aprópecsenye elkészítése
A hússzeleteket vékony csíkokra vágjuk, és forró olajban szép pirosra sütjük.
Egy húsleveskockát feloldunk egy kevés vízben, ezzel fölengedjük a húst, és fedő alatt jó puhára pároljuk.
A burgonyát ujjnyi vastagra daraboljuk, majd forró olajban aranysárgára sütjük.
A húst zsírjára sütjük, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, megsózzuk, borsozzuk, meghintjük majoránnával, pirospaprikával, és jól elkeverjük a burgonyával.