Bundás vagdalthús
- Frissítve: 2023-09-02
BUNDÁS VAGDALT HÚS, Hozzávalók:
30 dkg darált sertéshús,
15 dkg főtt füstölt hús,
3 vöröshagyma,
2 tojás,
1 evőkanál zsemlemorzsa,
1 reszelt nyers burgonya,
2 gerezd fokhagyma,
só, törött bors, szerecsendió,
25 dkg liszt,
12 dkg margarin,
1 tojássárgája, só.
Bundás vagdalt hús készítése :
A darált sertéshúst, darált füstölt húst, 3 apróra vágott vöröshagymát a zsemlemorzsával, 1 nyers reszelt burgonyával, 2 gerezd zúzott fokhagymával, sóval, törött borssal, egy kevés szerecsendióval, 2 tojássárgával jól összegyűrjük, majd óvatosan elkeverjük a tojások felvert habjával.
A lisztet összegyúrjuk a margarinnal, egy tojássárgájával, pici sóval, majd négyzetes alakú lappá kinyújtjuk.
A megkevert húsvagdalék-masszából, vizes kézzel hosszúkás cipót formálunk, a kinyújtott tészta közepére tesszük.
Ráhajtjuk kétoldalról a tésztalapot, egy kicsit megnyomkodjuk és megfordítjuk, hogy a nyomkodott része alulra kerüljön.
Megkenjük tojásfehérjével, és kb. 60 percig sütőben sütjük.
bundás vagdalt hús, leves