Burgonya pékné módra

Hozzávalók:

1 kg burgonya,
4 fej vöröshagyma,
petrezselyem, só, bors, kakukkfű,
20 dkg paradicsom,
10 dkg füstölt szalonna.

burgonya pékné módra készítése:
A burgonyát karikára vágva zsírozott tűzálló tálba rétegezzük.
Minden sort meghintünk sóval, borssal, kakukkfűvel és petrezselyemmel.
A tetejére rakunk egy sor paradicsomcikkelyt vagy paradicsom szeletet, és beborítjuk vékony füstöltszalonna-szeletekkel, majd a sütőbe tesszük.
Letakarjuk alufóliával, hogy jobban párolódjék.
Ha a burgonya megpuhult, levesszük róla fóliát, és a tetejét piros-ropogósra sütjük.

Burgonyás ételek

Farmer burgonya
Juhtúrós burgonya
Kemencés burgonya