Burgonyás virsli
- Frissítve: 2025-01-15
Burgonyás virsli hozzávalók:
4 pár virsli,
50 dkg burgonya,
3 dl tej,
1 dl olaj,
1 fej vöröshagyma,
pirospaprika, só, szerecsendió,
3 dkg vaj,
2 tojássárgája.
burgonyás virsli készítése
A hámozott burgonyát sós vízben megfőzzük, megtörjük, és tejjel, vajjal, sóval szerecsendióval burgonyapürét készítünk belőle.
Jól elkeverjük, hozzáadjuk még a 2 tojássárgáját.
A hagymát finomra vágjuk vagy megreszeljük, az olajban halványsárgára pirítjuk.
Meghintjük pirospaprikával, sót, egy kevés vizet adunk hozzá, és a keresztben bevagdalt virsliket átsütjük benne.
A burgonyapürét hosszúkás formában tálra halmozzuk, a virsliket keresztben ráhelyezzük, és ráöntjük a paprikás levet.