Cigánypecsenye

Cigánypecsenye hozzávalók:

30 dkg szűzpecsenye,
30 dkg marhabélszín,
15 dkg sonka,
10 dkg kolozsvári szalonna,
15 dkg kolbász lángolt,
15 dkg savanyú uborka,
20 dkg vöröshagyma,
só, bors, liszt,
3 dl olaj.

Cigánypecsenye készítése

A bélszínt és a szűzpecsenyét fölszeleteljük, kiverjük, sózzuk, borsozzuk, nagyon vékonyan mustározzuk (lehetőleg 1-2 nappal előbb), és egyforma érmécskéket vágunk belőle (kb. 4 cm-es).

Fölszeleteljük ugyanilyen darabokra a sonkát, szalonnát is, a kolbászt kb. 1/2 cm-es szeletekre vágjuk.

A hagymát is keresztben karikára vágjuk, ugyanígy a savanyú uborkát is.

Kb. 15 cm-es hurkapálcikára, nem túl szorosan, váltakozva felfűzzük.
Enyhén megszórjuk liszttel, és forró olajban pirosra sütjük.

Szűzpecsenyéből készült ételek