Citromos csirke
- 2023-10-25
Hozzávalók:
1 csirke,
1 fej vöröshagyma,
5 dkg vaj,
2 dl tejföl,
egy fél citrom leve,
2 tojássárgája.
A citromos csirke készítése:
Egy fej vöröshagymát a vajban megpirítunk, megforgatjuk benne a feldarabolt csirkét, egy kevés vizet öntünk alá, és fedő alatt puhára pároljuk.
Ráöntünk 2 dl tejfölt,
és egy darabig együtt forraljuk.
Ezután a csirkét kiszedjük, előmelegített
tálra rakjuk, a mártásba öntjük egy fél citrom levét és 2 tojássárgáját (habverővel
simára keverjük).
Ezzel már nem forraljuk, csak addig melegítjük, amíg egy
kicsit be nem sűrűsödött.
Ráöntjük a tálra, és rizszsel körítjük. Reszelt
citromhéjat is tehetünk bele.
Citromos csirke
Csirke gombával Almával töltött csirke Francia töltött csirke