Citromos rántott ponty
- Frissítve: 2023-09-02
CITROMOS
RÁNTOTT PONTY, Hozzávalók:
1 kg ponty,
1 citrom,
só,
a bundázáshoz: liszt, tojás, morzsa, zsír.
A citromos
rántott ponty készítése:
Leginkább akkor készítjük, ha zsírosabb tükörponty
vagy taviponty kerül a konyhára.
A halat fölszeleteljük, megmossuk, besózzuk,
és ráfacsarjuk 1 citrom levét.
Ebben jól átforgatjuk, és 1-2 órát állni hagyjuk.
Ezután lisztben, enyhén sós, felvert tojásban és zsemlemorzsában megforgatjuk,
és bő forró zsiradékban szép pirosra sütjük.
citromos rántott
ponty, halételek, hal receptek, halas ételek, ponty, tükörponty, taviponty, citrom
Citromos rántott ponty
Citromos
csirke
Citromos csirke 2. recept
Citromos
főtt hal
Halfajok
Fogas