Citromos rántott ponty

  • Frissítve: 2023-09-02  

Halas receptek

CITROMOS RÁNTOTT PONTY, Hozzávalók:
1 kg ponty,
1 citrom,
só,
a bundázáshoz: liszt, tojás, morzsa, zsír.
A citromos rántott ponty készítése:
Leginkább akkor készítjük, ha zsírosabb tükörponty vagy taviponty kerül a konyhára.
A halat fölszeleteljük, megmossuk, besózzuk, és ráfacsarjuk 1 citrom levét.
Ebben jól átforgatjuk, és 1-2 órát állni hagyjuk.
Ezután lisztben, enyhén sós, felvert tojásban és zsemlemorzsában megforgatjuk, és bő forró zsiradékban szép pirosra sütjük.
citromos rántott ponty, halételek, hal receptek, halas ételek, ponty, tükörponty, taviponty, citrom

Citromos rántott ponty
Citromos csirke
Citromos csirke 2. recept
Citromos főtt hal

Halfajok
Fogas