Citromos szalonnás csirke
- Frissítve: 2023-09-02
Füstölt szalonnás ételek
CITROMOS SZALONNÁS CSIRKE, Hozzávalók:
1 nagyobb vagy két kisebb csirke
(lehet készíteni konyhakész csirkeaprólékból és csirkecombból is),
10 dkg
füstölt szalonna,
1 sárgarépa,
1 petrezselyemgyökér,
1 csokor zöldpetrezselyem,
só, törött bors, 1 evőkanál liszt,
1 dl bor,
1 citrom,
2 dl tejföl.
A citromos szalonnás csirke készítése:
A
csirkét feldaraboljuk, enyhén megsózzuk.
Egy tűzálló tál aljára vékony füstöltszalonna
szeleteket rakunk, és rárakjuk a csirkedarabokat.
A fehér és sárgarépát karikára
vágjuk, és szintén rátesszük.
Meghintjük vágott petrezselyemmel, 1 dl
bort öntünk rá, és lefedve puhára pároljuk.
Ezután levesszük a fedőt, zsírjára
sütjük, a húsdarabokat előmelegített tűzálló tálra szedjük.
A megmaradt zöldséges,
boros mártást meghintjük egy evőkanál liszttel, 1-2 percig pirítjuk, majd szintén
áttörjük.
A tejföllel és a citrom levével ízesítjük, a tálra szedett csirkére
öntjük, és jól átforrósítjuk.