Citromos szalonnás csirke

  • Frissítve: 2023-09-02  

Füstölt szalonnás ételek

CITROMOS SZALONNÁS CSIRKE, Hozzávalók:

1 nagyobb vagy két kisebb csirke (lehet készíteni konyhakész csirkeaprólékból és csirkecombból is),
10 dkg füstölt szalonna,
1 sárgarépa,
1 petrezselyemgyökér,
1 csokor zöldpetrezselyem,
só, törött bors, 1 evőkanál liszt,
1 dl bor,
1 citrom,
2 dl tejföl.
A citromos szalonnás csirke készítése:
A csirkét feldaraboljuk, enyhén megsózzuk.
Egy tűzálló tál aljára vékony füstöltszalonna szeleteket rakunk, és rárakjuk a csirkedarabokat.
A fehér és sárgarépát karikára vágjuk, és szintén rátesszük.
Meghintjük vágott petrezselyemmel, 1 dl bort öntünk rá, és lefedve puhára pároljuk.
Ezután levesszük a fedőt, zsírjára sütjük, a húsdarabokat előmelegített tűzálló tálra szedjük.
A megmaradt zöldséges, boros mártást meghintjük egy evőkanál liszttel, 1-2 percig pirítjuk, majd szintén áttörjük.
A tejföllel és a citrom levével ízesítjük, a tálra szedett csirkére öntjük, és jól átforrósítjuk.

    Coq au vin     Csabai csirkecomb     Csirke gombával