Citrom puding
- Frissítve: 2023-09-02
CITROMPUDING, Hozzávalók:
5 dkg vaj,
15 dkg cukor,
2 evőkanál liszt,
2 tojás,
1 citrom,
2 dl tej.
CITROMPUDING, Hozzávalók:
5 dkg vaj,
15 dkg cukor,
2 evőkanál liszt,
2 tojás,
1 citrom,
2 dl tej.
A vajat a cukorral habosra keverjük.
Beletesszük a lisztet, azzal is jól elkeverjük, majd a tojássárgákkal, egy citrom levével és reszelt héjával és a tejjel.
Végül hozzáadjuk a tojások keményre vert habját.
Vajjal kikent jénai tálba öntjük, és a tálat egy nagyobb edénybe helyezzük, melybe előzőleg két ujjnyi magasan vizet töltöttünk.
Az edényt forró sütőbe helyezzük, s a tésztát kis lángon, egy órán át sütjük.
(Az anyagokat az előírt sorrendben kell adagolni!)
A pudingnak csak a felső harmada lesz szilárd, alsó kétharmad része krémszerű marad.
Melegen tálaljuk.
Citrompuding