Citromtorta - Torták, Torta receptek

Hozzávalók:

30 dkg liszt,
fél csomag sütőpor,
10 dkg cukor,
egy fél citrom,
1 tojás,
12 dkg vaj;
töltelék:
citromdzsem,
10 dkg vaj,
10 dkg porcukor,
1 citrom.
Citromtorta elkészítése:
25 dkg lisztet fél csomag sütőporral, 10 dkg vaníliás cukorral keverünk össze.
Belereszeljük a fél citrom héját, beleütjük a tojást.
Öt dkg lisztbe beledörzsölünk 12 dkg vajat, és a tésztát jól összedolgozzuk.
Majd 3 részre osztjuk, és korongformában megsütjük.
Ha kihűlt, két korongot megkenünk citrom ízzel, egymásra tesszük és befedjük a harmadik lappal.
A vajat a porcukorral és 1 citrom levével simára és habosra keverjük, és ezzel vonjuk be a tortát.

   Császárrétes    Cseh túrós bukta