Cordon bleu tengeri halból
- Frissítve: 2023-09-02
CORDON
BLEU TENGERI HALBÓL, Hozzávalók:
4
vastag szelet hal (tonhalfilé, személyenként kb. 20 dkg),
só, törött bors,
egy csipet kakukkfű,
1 citrom leve,
4 szeletke sajt,
4 szelet főtt
sonka,
liszt,
1 tojás,
zsemlemorzsa.
Cordon bleu tengeri
halból elkészítése:
A halfilébe éles kés hegyével zsebet vágunk (vagy
két szelet halat készítünk személyenként), megsózzuk, borsozzuk, meghintjük kakukkfűvel,
majd a halszeleteket meglocsoljuk egy citrom levével.
Kb. 15 percig ebben
a pácban hagyjuk pihenni.
Minden sonkaszelethez egy szelet sajtot teszünk,
és a kiképzett zsebekbe vagy a két halszelet közé rakjuk.
Lisztbe, tojásba,
majd zsemlemorzsába forgatjuk, forró olajban 4 percig sütjük.
Tálra rakva
citromszeletekkel, petrezselyemmel díszítjük.
Vegyes salátát és worcester-mártást
kínálunk hozzá.
cordon
bleu tengeri halból,
Cordon bleu tengeri halból