Császár rétes
- 2023-09-11 Sütemények
5 dl tej,
50 dkg liszt,
3 tojás,
2 dkg élesztő,
10 dkg vaj,
10 dkg zsír,
10 dkg cukor,
10 dkg
dió,
egy fél citrom, só.
Császárrétes elkészítése:
Az
élesztőből egy kevés liszttel kovászt készítünk, és kelni tesszük.
A vajat
5 dkg cukorral, egy csipetnyi sóval, a tojássárgákkal, a citromhéjjal jól kikeverjük.
Hozzákeverjük a tejet, a tojások keményre vert habját, a megmaradt lisztet,
majd a kovásszal összedolgozzuk, és kelni tesszük.
A diót megdaráljuk, és
5 dkg cukorral összekeverjük.
A zsírt tepsiben felolvasztjuk, és a megkelt
tésztát beleöntjük.
A cukros dióval meghintjük, és forró sütőben hirtelen
sütjük.
Ha megsült, forrón összesodorjuk, mint a piskótatekercset.
Tálaláskor
borsodót adunk hozzá.
Császárrétes