Cseh túró bukta

Hozzávalók:

30 dkg túró,
25 dkg cukor,
10 dkg mazsola,
3 dkg élesztő,
5 dkg vaj,
5 tojás,
50 dkg liszt,
1 dl tej.
Cseh túró bukta elkészítése:
Az élesztőt langyos tejben megfuttatjuk, majd összedolgozzuk a liszttel, 1 tojássárgájával, 1 evőkanál cukorral, az olvasztott vajjal, jól bedagasztjuk, és langyos helyen néhány óráig kelesztjük.
Ujjnyi vastagra kinyújtjuk, nagy fánkszaggatóval kiszúrjuk, és a kerek lapok közepébe kilós súllyal mélyedést nyomunk, ebbe töltjük a túrókrémet.
A túrókrém: a szitán áttört túrót 20 dkg porcukorral, 1 tojássárgájával, 3 tojás kemény habjával, a mazsolával habosra keverjük.
A krémet körülvevő tészta tetejét megkenjük tojássárgájával, és zsírozott sütőlemezre egymás mellé ültetve a tésztát, szép pirosra megsütjük.

Cseh túró bukta

   Cseresznyés lepény    Cseresznyés torta