Cseh túró bukta
- 2023-09-11 Sütemények
Hozzávalók:
30 dkg túró,
25 dkg cukor,
10 dkg mazsola,
3 dkg élesztő,
5 dkg vaj,
5 tojás,
50 dkg liszt,
1 dl tej.
Cseh túró bukta elkészítése:
Az élesztőt langyos tejben megfuttatjuk,
majd összedolgozzuk a liszttel, 1 tojássárgájával, 1 evőkanál cukorral, az olvasztott
vajjal, jól bedagasztjuk, és langyos helyen néhány óráig kelesztjük.
Ujjnyi
vastagra kinyújtjuk, nagy fánkszaggatóval kiszúrjuk, és a kerek lapok közepébe
kilós súllyal mélyedést nyomunk, ebbe töltjük a túrókrémet.
A túrókrém: a
szitán áttört túrót 20 dkg porcukorral, 1 tojássárgájával, 3 tojás kemény habjával,
a mazsolával habosra keverjük.
A krémet körülvevő tészta tetejét megkenjük
tojássárgájával, és zsírozott sütőlemezre egymás mellé ültetve a tésztát, szép
pirosra megsütjük.
Cseh túró bukta