Csipkebogyó torta. I. - Torták, Torta receptek
- 2019-05-04
Csipkebogyó torta. I. Hozzávalók:
tészta:
leveles
vagy omlós tészta.
Töltelék:
fél liter
száraz csipkebogyó,
280 gr. mazsola,
60 gr. cukor,
kevés citrom és fahéj,
fél liter fehér bor,
1/4 liter víz.
Csipkebogyó torta. I. elkészítése:
Mindezeket főzzük együttesen addig, míg a csipkebogyó egészen meg nem puhult, akkor tegyük félre kihűlni.
A vajjal kikent formát kibéllejük a tésztával, újjnyi vastagon rákenjük a pépet, azután ugyancsak tésztából finom rácsozatot készítünk a tetejére, behintjük cukorral, meg törött mandulával és kisütjük.
Csipkebogyó torta. II.
Hozzávalók:
vajas tészta, foszlós ;
csipkebogyó
friss vagy száraz (mag nélkül),
nagyszőllö,
kevés
bor,
1 citromhéj s kellő cukor, amilyen édesre akarjuk.
Csipkebogyó torta. II. elkészítése
A csipkebogyót nagyszőllővel egy kevés borba főzzük meg lágyra; ha egy kissé lapult, akkor szitán áttörjük s összekeverjük egy kevés kétszersülttel, hogy a pép keményebb legyen, azután hozzá teszünk még annyi cukort, míg kellőleg édes lesz, egy kevés törött fahéjt s citromhéjat.
Erre megcsináljuk a vajas tésztát, karimát ragasztunk rá, s a csipke pépet beleöntjük, a tésztából a pép tetejére még csillagot vagy más alakot vágunk s felragasztjuk, bekenjük tojással és kisütjük.
<<< torták