Csokoládétorta
- 2023-09-11 Sütemények
Csokoládétorta, Hozzávalók:
7 tojássárgája,
7 evőkanál porcukor,
2 evőkanál liszt,
3 evőkanál morzsa,
3 dkg kakaó,
10 dkg mogyoró;
krém:
25 dkg cukor,
5 dkg kakaó,
3 szelet csokoládé,
vanília,
20 dkg vaj.
Csokoládétorta I. elkészítése:
A tojássárgákat a porcukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a darált mogyorót, a lisztet, a szitált morzsát, a kakaót, végül a tojások keményre vert habját. Forró sütőben, közepes tűznél sütjük, kivajazott, lisztezett formában.
Mikor kihűlt, három részre vágjuk. A lapokat csokoládékrémmel töltjük meg, a tetejét csokoládémázzal vonjuk be, és díszítésül egész mogyorókat rakunk rá körben.
Csokoládékrém:
a cukrot egy kevés vízzel, egy kis vaníliával sűrű sziruppá főzzük. Beletesszük a kakaót, a reszelt csokoládét meg a vajat. A tűzről levéve kihűlésig keverjük.
Csokoládétorta