Csokoládé puding
- Frissítve: 2023-09-02
CSOKOLÁDÉPUDING I., Hozzávalók:
8 tojás,
24 dkg cukor,
12 dkg csokoládé,
12 dkg mandula,
15 dkg cukrozott gyümölcs.
Csokoládépuding I. elkészítése:
A
tojássárgákat a porcukorral habosra keverjük, beletesszük a puhított csokoládét
és a megtisztított, darált mandulát, meg a tojások kemény habját.
A pudingformát
kivajazzuk, kilisztezzük, a keveréket beleöntjük, és gőzben 1 óra hosszat főzzük.
Cukrozott gyümölccsel díszíthetjük.
CSOKOLÁDÉPUDING II.
Hozzávalók:
7,5 dl tej,
10 dkg búzadara,
3 dkg kakaó,
4 dkg mandula,
18 dkg porcukor,
3 tojásfehérje;
krém:
3 tojássárgája,
12 dkg cukor,
4 dl tej.
Csokoládépuding II. elkészítése:
A
fövő tejbe belefőzzük a búzadarát, belekeverjük a kakaót, a hámozott, darált mandulát,
a porcukrot és a tojások fehérjének jó kemény habját.
Még forrón vízzel kiöblített
pudingformába öntjük és kihűtjük.
Krém: a tojássárgákat elkeverjük
a vaníliás cukorral, felöntjük a hideg tejjel, és tűz felett habüstben, habverővel
verve sűrűre főzzük.
Tejszínhabbal díszíthetjük.
felfújt receptek, Csokipuding
Csokoládépuding