Csorba csirke
- 2023-10-25
Hozzávalók:
1 csirke,
50 dkg burgonya,
1 kis fej édeskáposzta,
2 zöldpaprika,
2 paradicsom
(vagy lecsó),
1 fej hagyma,
2 evőkanál olaj,
pirospaprika, só.
Csorba csirke elkészítése :
Az olajban, fedő alatt, megpirítjuk a karikára vágott hagymát, meghintjük pirospaprikával, és hozzáadjuk a feldarabolt csirkét, megsózzuk, majd egy kevés vízzel félpuhára pároljuk.
Ekkor hozzáadjuk a fölszeletelt zöldpaprikát, paradicsomot, a cikkekre vágott káposztát, és 5 percnyi párolás után hozzátesszük a megtisztított, kockára vágott burgonyát.
Fedő alatt puhára főzzük, majd a fedőt levéve, nagy lángon, zsírjára sütjük.
Adhatjuk a csirkét hosszú lével, húsos levesnek, akkor egy marék
csipetkét főzünk bele.
<<< szárnyas ételek
Csorba csirke