Csuka pörkölt - Halételek, Hal receptek

Halételek

Csukapörkölt hozzávalók:
1,5 kg csuka (vagy ponty),
20 dkg vöröshagyma,
1 dl olaj,
1 evőkanál pirospaprika,
1 burgonya,
1 csöves pirospaprika,
törött bors, só,
1 evőkanál paprikakrém,
1 gerezd fokhagyma,
1 paradicsom,
1 zöldpaprika,
1 dl vörös bor.

A csukapörkölt készítése:

A halakat gondosan megtisztítjuk. Sűrűn bevagdaljuk, és kétujjnyi széles darabokra vágjuk.

A hagymákat apróra vágjuk, és egy kevés olajban üvegesre pároljuk.

Megszórjuk pirospaprikával, megforgatjuk benne a haldarabokat, megsózzuk, borsozzuk, beletesszük a hámozott, karikára vágott burgonyát, a piros csövespaprikát, a paradicsomot, a feldarabolt zöldpaprikát, a paprikakrémet, a zúzott fokhagymát.

Vízzel és a vörös borral felengedjük, és kb. 35-40 percig pároljuk.

Ha túl hosszú lenne a leve, tálalás előtt forraljuk le, és rövid lével adjuk asztalra.
csukapörkölt, halételek, hal receptek, halas ételek, csuka, ponty, pirospaprika, paprikakrém, vörös bor

Csukapörkölt

Halfajok
Fogas