Csúsztatott palacsinta - Palacsinták
- Frissítve: 2023-09-02
CSÚSZTATOTT PALACSINTA, Hozzávalók:
3 dl tej,
6 dkg liszt,
3
tojás,
7 dkg porcukor,
5 dkg darált dió,
15 dkg zsír vagy vaj.
Csúsztatott palacsinta elkészítése:
A lisztet a hideg tejjel csomómentessé elkeverjük, és lángelosztón állandó keveréssel addig
főzzük, amíg az edény falától elválik.
Ekkor langyosra hűtjük, beledolgozzuk
a tojások sárgáját, 3 dkg porcukrot és egy kevés sót.
Könnyedén hozzákeverjük
a keményre felvert tojáshabot. palacsintasütőt kivajazunk, egy kissé jobban, mint a rendes palacsintánál, és az anyagból habkartonnal
vékony lapot kenünk rá.
Lángelosztón rózsaszínűre sütjük, és egy odakészített
lapos tűzálló tálra csúsztatjuk, a tetejét cukros dióval megszórjuk.
A következő
lapot rácsúsztatjuk, és így folytatjuk, amíg az anyag el nem fogy.
A lapoknak
csak az egyik oldalát sütjük meg. A felső lapot úgy borítjuk rá, hogy a megsült
oldala legyen felül.
Tálalás előtt 15 percre előmelegített sütőbe helyezzük,
és gyengén átsütjük.
Vaníliás cukorral meghintve tálaljuk.