Dalmát halszeletek - Hal receptek, Halételek
- Frissítve: 2023-09-02
Halételek, Zöldbabos ételek
DALMÁT HALSZELETEK, Hozzávalók:
8 szelet tonhal,
1 nagy
fej vöröshagyma,
3 kanál olaj,
2 zöldpaprika,
3 paradicsom,
25 dkg zöldbab,
2 gerezd fokhagyma,
1 csomó
petrezselyem,
só, törött bors,
1 padlizsán,
1 citrom.
Dalmát halszeletek
elkészítése:
A hagymát apróra vágjuk, és az olajban világossárgára
pirítjuk.
Rátesszük a két kockára vágott zöldpaprikát, a paradicsomokat és
a tisztított, feldarabolt szép friss zöldbabot.
Ízesítjük sóval, törött borssal,
vágott petrezselyemmel, zúzott fokhagymával.
Tehetünk bele egy hámozott,
kockára vagdalt padlizsánt is. Lefedjük, és félig puhára pároljuk.
Ezután
tűzálló tálra halmozzuk.
Tetejére terítjük a sózott és citromlével ízesített
halszeleteket.
Sütőbe tesszük, és kb. fél óráig sütjük.
Tálaláskor minden
halszeletre tegyünk egy vékony citromkarikát, és hintsük meg petrezselyemmel.
Dalmát halszeletek