Dalmát oldalas - Sertéshúsos ételek
- Frissítve: 2023-09-02
DALMÁT OLDALAS, Hozzávalók:
70 dkg oldalas,
só, bors,
1 kanál olaj,
2 dl vörös bor,
1 fej vöröshagyma,
1
gerezd fokhagyma,
80 dkg zöldpaprika,
só, bors, kakukkfű.
Dalmát
oldalas készítése :
Az oldalast kétujjnyi darabokra vágjuk, megsózzuk,
borsozzuk, majd egy kevés olajban a darabok mindkét felét megpirítjuk, felöntjük
a borral, és fedő alatt (vagy kuktában) 30 percig pároljuk.
A pároláskor tegyünk
mellé egy csipet kakukkfüvet, egy fej apróra vágott vöröshagymát, egy gerezd tört
fokhagymát.
A zöldpaprikát feldaraboljuk, és egy tűzálló tál aljára terítjük,
megsózzuk, ráfektetjük az oldalasdarabokat, ráöntjük a pecsenye párolólevét, és
jól letakarva, sütőben még 30 40-percig pároljuk.
(Tepsiben alufóliával gondosan
lezárva is készíthetjük.)
Ha megpuhult, a fedőt levéve róla, pirosra sütjük.